När polisen stötte på mannen framkom det att han varit kidnappad i sex timmar. Foto: TT

Kidnappad och svårt misshandlad i sex timmar – hittades av förbipasserande

Uppdaterad
Publicerad

När mannen till slut lyckades ta sig ur lägenheten ska han ha varit kidnappad i sex timmar – och misshandlats svårt med olika tillhyggen. Nu häktas en man i 40-årsåldern.

– Det är en hel del skador, säger åklagare Elin Blank.

Vid 15.30-tiden i fredags larmades polis till Resecentrum i Uppsala efter att flera personer sett en blodig man. Mannen, som är i 60-årsåldern, fördes till sjukhus och berättade att han under dagen hållits fången i en lägenhet i Gottsunda.

Under sex timmar ska han varit kidnappad och blivit misshandlad med olika typen av tillhyggen, både trubbiga och stickvapen.

– Jag har sett foton och han är blåslagen, men mer än så kan jag inte säga, säger Elin Blank.

Misstänkt greps

Den svårt misshandlade mannen namngav en person som sin angripare och två timmar senare greps en man i 40-årsåldern. På måndagen häktades han, mot sitt nekande, på sannolika skäl misstänkt för människorov och grov misshandel.

Ytterligare två personer greps under fredagen, varav en kvinna som anhölls misstänkt för medhjälp till brotten. Hon släpptes senare och misstankarna mot henne är avskrivna.

– Hon är mer att betrakta som ett vittne, säger Elin Blank.

Var bekanta

Den misstänkte och offret ska sedan tidigare vara bekanta med varandra.

– Det framskymtar en bakgrund, men mer än så kan jag inte säga just nu. Härnäst väntar fler förhör, teknisk undersökning och skadedokumentation, säger hon.

Polisen har gjort en del beslag, bland annat tillhyggen som tros ha använts vid brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.