Sirius matchhjälte Kingsley Sarfo kramas om av Alexander Nilsson efter 2-0-segern i Sirius allsvenska premiärmatch mot Djurgårnden. Foto: TT

Kingsley Sarfo kan bli svensk landslagsman

Uppdaterad
Publicerad

Kingsley Sarfo kan förstärka det svenska U21-landslaget i sommar. Det är åtminstone förhoppningen från Svenska fotbollsförbundet, enligt uppgifter till Expressen.

Det är Expressen som var först med att publicera nyheten om Svenska fotbollsförbundets försök att få Sirius Kingsley Sarfo till sommarens U21-EM. Enligt tidningen ska förbundskapten Håkan Ericsson ha legat på Migrationsverket i ett försök att snabba på hans ansökan om svensk medborgarskap. Något som dock tros bli svårt med tanke på tidsramen, EM spelas redan den 16 juni.

Tagits ut av Ghana

Kingsley Sarfo, som hittills gjort tre mål för nykomlingen Sirius, har tidigare tagits ut i hemlandet Ghanas landslag, men den uttagningen har väckt en del frågetecken. Inte minst eftersom de matcherna i så fall skulle krocka med Sirius engagemang i Allsvenskan. Kingsley Sarfo har aldrig spelat för något landslag än och skulle i teorin kunna välja både Sverige och Ghana.

Den svenska EM-truppen tas ut på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.