Polisen söker vittnen som kan ha sett något kring fyndplatsen utanför Järlåsa. Foto: SVT/Google maps

Kläder hittade vid skelettet i Järlåsa – mordutredning fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Utöver skelettdelarna som en jägare hittade i skogen utanför Järlåsa i fredags har polisen även tagit kläder i beslag. Dessa ska ha anträffats i anslutning till kroppen.

Mitt på dagen i fredags fick polisen samtal från en jägare som gjort ett fynd i skogen mellan Järlåsa och Holmbro, väster om Uppsala. Kriminaltekniker skickades till platsen och kunde konstatera att det rörde sig om mänskliga skelettdelar.

En mordutredning inleddes och fler fynd gjordes i området.

– Jag kan bekräfta att vi har hittat kläder på den här platsen. De är tagna i beslag och ska analyseras. Vi ser det som ett mord, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen.

– Utredarna väntar på det rättsmedicinska utlåtandet, innan dess kan vi inte svara på detaljer. Förhoppningen är att det är färdigt inom kort.

Kan ni av kläderna att döma säga om det tycks vara en man eller kvinna? Ålder?

– Jag har ingen uppgift om det.

Ett snabbt sätt att fastställa identitet är att jämföra mot tandkort. Gör ni det?

– Det är perfekt om det finns, men det förutsätter att det är en person som har vuxit upp i Sverige. Hur det är i det här fallet vet jag inte.

Söker vittnen

Finns det några ouppklarade mord eller försvinnanden ni tittar extra på just nu?

– Man går igenom försvinnanden i Uppsala med omnejd för att se om någon kan stämma överens. Häromdagen hade man inte fått någon träff.

Polisen söker vittnen som kan ha gjort iakttagelser i området, men då man ännu inte vet hur länge kroppen legat i terrängen kan man inte avgränsa vittnesmål till en viss tidsperiod.

– Om någon har information att lämna, om vad som helst i området, får man jättegärna höra av sig till polisen. Eller om man har andra uppgifter, om man exempelvis har hört något man reagerat på, säger Jonas Eronen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar reporter Lotta Sandhammar om skelettfyndet utanför Järlåsa. Foto: Andreas Sjölin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer