Edsbyn vann fjolårets final på Studenternas inför tomma läktare. Foto: Bildbyrån

Klart: Bandyfinalerna blir kvar i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. SM-finalerna i bandy kommer att spelas i Uppsala även nästa säsong. Därefter är det oklart om finalfesten blir kvar i studentstaden.

Under torsdagen skrevs ett nytt avtal  mellan Uppsala kommun och Svenskabandyförbundet. 2018 kom bandyfinalen tillbaka till Uppsala efter att ha spelats i Stockholm i fem säsonger. Årets final blev annorlunda då coronapandemin satte stopp för publiken.

– Efter årets uteblivna bandyfest till följd av coronapandemin är jag glad över att vi kan välkomna bandyfinalerna till Uppsala nästa år. Vi har skrivit ett ettårsavtal, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Lockade 14 000 fans

Studenternas bandydel byggs om, vilket beskrivs vara anledningen till det korta kontraktet. Enligt destination Uppsala lockade 2019 års final omkring 14 000 tillresta bandyfans.

– Att få möjlighet att spela bandyfinalerna i Uppsala även år 2021 känns bra. Vi är glada att vi från Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun med fortsatt gott samarbete kan erbjuda ännu en klassisk final på Studenternas, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.