Foto: SVT

Köer på E4:an efter dubbla olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen drabbades E4:an norr om Tierp av två trafikolyckor. Den ena i södergående och den andra i norrgående. Olyckorna skapade köbildning i båda körriktningarna.

Strax före 15-tiden på måndagen kolliderade två bilar på E4:an norr om Tierp. Enligt Trafikverket var det två bilar som av oklar anledning krockat mellan Trafikplats Älvkarlen (195) till Trafikplats Hyttön (196) i riktning mot Gävle.

Norrgående

Olyckan skedde i norrgående riktning, vilket skapade köbildning under bärgningsarbetet. Skadeläget på de inblandade är i nuläget oklart.

Kort därefter inträffade också en annan olycka då en personbil fattade eld i södergående riktning, söder om den första olyckan. Initialt kallades Gästrike räddningtjänst in, behjälpliga Tierps räddningtjänst. Släckningsarbetet kunde kort efter larm påbörjas på den mötesfria vägen.

Det finns inga uppgifter om några allvarliga personskador. Det är i nuläget oklart varför bilen fattade eld.

LÄS MER: Trafikolycka på E4:an söder om Uppsala

Södergående

Enligt Trafikverket skedde olyckan på Europavägen från Trafikplats Mehedeby (194) till Trafikplats Tierp (193) i riktning mot Uppsala.

– Ja vägen är avstängd där nu som det ser ut, säger Lars Hedström vid Trafikverkets pressjour.

Enligt Trafikverket arbetas det för tillfället inte med några omdirigeringar in på andra vägar.

– Nej, inte som det ser ut nu. Det ser ut att vara klart där om 15-20 minuter.

Vid 15:40-tiden uppgav Trafikverket att ett körfält i vardera riktning var öppet. Polis är på plats för att dirigera trafiken förbi olycksplatserna.

LÄS MER: Bil voltade flera meter och landade på taket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.