Peter Evansson (S) och Camilla Arvidsson (M) vill att Knivsta kommun sätter upp övervakningskameror. Foto: SVT

Kommunen vill sätta upp övervakningskameror i Knivsta

Publicerad

Både för att förebygga och öka nuvarande trygghet i Knivsta. Så motiverar Peter Evansson (S), ordförande i kommunstyrelsen, planen på att sätta upp övervakningskameror i kommunen – som redan är bland landets tryggaste.

Knivsta kommun är i dag, enligt en jämförelse som Sveriges kommuner och regioner har gjort, på plats fem när det gäller trygghet i landets 290 kommuner.

Men det räcker inte, anser kommunstyrelsen som har bett förvaltningen att undersöka möjligheten att sätta upp övervakningskameror vid nybyggda Centrum för idrott och kultur (CIK-hallen), tågperrongen och cykelparkeringen vid stationen.

– Det handlar inte om att täcka ett helt samhälle, utan vid dessa platser har det hänt incidenter och här känner sig Knivstaborna otrygga, säger Peter Evansson (S).

Utöver övervakningskameror vill kommunen installera mer gatubelysning, även det en del i trygghetspaketet.

I klippet ovan berättar Peter Evansson (S) och Camilla Arvidsson (M) om planerna.

Tryggaste kommunerna 2019

1. Hammarö

2. Vaxholm

3. Öckerö

4. Lomma

5. Knivsta

Källa: Sveriges kommuner och regioner (SKR)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.