Foto: Utryckning Uppsala

Kraftig brand på skrotupplag i Boländerna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen började det brinna på ett skrotupplag i Boländerna. Under flera timmar arbetade räddningstjänsten med att branden inte skulle spridas till närliggande byggnader.

– Det är en hög på 8-10 meter med sammapressade bilar som tagit fyr och brinner nu. Det är ganska mycket rök och den är inte hälsosam att andas in, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl på räddningscentral Mitt, vid 16-tiden.

Även polisen var på plats och spärrade av närliggande vägar för att trafik inte skulle ta sig in på området.

– Vi får utreda om det ligger något brott bakom den här branden. I nuläget finns ingen brottsrubricering, säger Matilda Isaksson, RCL-befäl vid polisen.

Det är ännu oklart hur branden har startat.

VMA hävt

Ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten) gick ut under eftermiddagen, där man uppmanade personer i området att hålla sig inomhus och stänga om sig. Vid 21-tiden avslutades VMA med att ”faran över” och att tidigare uppmaningar hävts.

– Vi har en station kvar på platsen och släcker det sista. Prognosen är att det är klart inom en till två timmar, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör på räddningscentral Mitt, vid 21-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.