HBV-hem brann ned – tömt på grund av strömavbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten hade åtta styrkor på plats – men huset gick inte att rädda. Huset utanför Gimo som använts som HVB-hem var tömt på grund av stormen.

– Vi gör ingen invändig brandsläckning nu utan kommer att låta det brinna ned. Vi började rökdyka och försökte med invändig släckning men det gick inte att komma framåt så nu arbetar vi med att skydda omkringliggande fastigheter och bevaka. Det finns ingen spridningsrisk, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid storstockholms räddningscentral.

Larmet om kraftig rök ur det röda tvåvåningshuset i Vattmyren väster om Gimo kom vid 13.15-tiden på söndagseftermiddagen. Det röda tvåvåningshuset är ett HVB-hem, hem för vård och boende, men det har varit tömt efter stormen eftersom de inte hade el enligt uppgifter till räddningstjänsten.

Har ni någon teori om varför det börjat brinna?

– Nej, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

I nuläget är brandorsaken okänd. Polisen kommer att spärra av för en teknisk undersökning på plats och utreda händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.