Foto: Jasmin Lindberg / SVT

Kristin lider av postcovid: ”Febern ger sig inte”

Publicerad

Kristin Hellberg, 42, blev sjuk i covid-19 i mitten av december men hon har fortfarande inte blivit helt frisk. Så fort hon anstränger sig fysiskt kommer febern tillbaka.

– Nu är man helt slut och har feber och få gå och lägga sig, så var det inte innan, säger Kristin Hellberg.

Konstant trötthet, återkommande feber och värk i kroppen. Nu har det gått ett halvår sedan Kristin Hellberg blev sjuk i covid-19. Trots flera besök hos läkaren har hon fortfarande symptom.

– För mig har det här blivit en del av vardagen. Det är svårt att behandla någonting när det inte finns mycket att behandla egentligen.

Coronaviruset i Uppsala

Begränsad vardag

Innan Kristin blev sjuk levde hon ett aktivt liv och nu önskar hon inget annat än att få sitt gamla jag tillbaka. Att det ska öppnas en postcovidmottagning i Uppsala ser Kristin fram emot.

– Jättebra att de öppnar upp en mottagning där folk kan få hjälp och gehör. Då blir det ändå accepterat att folk har drabbats av det här för då blir det lättare med arbetslivet också och kan få större förståelse även där.

Hör Kristin Hellberg berätta mer om hur hennes vardag förändrats i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet