Kulturhelgen arrangeras mellan den 6:e och 8:e oktober Foto: Enköpings kommun

Kulturhelg med fokus på beröring

Publicerad

I helgen är det dags för den årliga kulturhelgen höstglöd i Enköping. Tre fullspäckade dagar fyllda med poesi, konst och musik. I år med fokus på det beröringsbara.

Kulturhelgen arrangeras mellan den 6 och 8 oktober med olika teman varje år. I år fokuserar man på det beröring.

– Vi vill ta vara på det taktila, det kännbara. Något som kan kännas i våra hjärtan, hjärnan och i fingertopparna, berättar Klas Hällerstrand som är kulturutvecklare i Enköpings kommun.

Taktilt måleri av Graciela Gonzalo-Sundström. Foto: Enköpings kommun

Konstföreställningar

Under dagarna som kulturhelgen arrangeras kan man gå på flera olika konstföreställningar på biblioteket och på konsthallen.

Bland annat invigs en utställning om taktila konstverk som målats av en dövblind konstnär från Argentina, som också kommer medverka under invigningen.

Workshops

Det kommer också bli en poesiföreställning på arabiska och svenska som tonsätts av två uppländska folkmusiker. Även sagostunder och olika workshops bjuds det på. Bland annat en där barn får göra sina egna kritor.

Klas Hällerstrand hänger upp tavlor. Foto: Enköpings kommun

– Lördagen blir en mastodont kväll. Fritidsgårdarna kommer också ha varm choklad-tävling i vem som kan få den mest kreativa chokladkoppen.

Vad kan man förvänta sig som besökare?

– Man kommer få höra om mänskliga öden och sättet man ser på sin tillvaro. Vi har försökt få in så mycket olika konstformer som möjligt. Allt från klassiskt, bildkonst, samtal och olika föreställningar, säger Klas Hällerstrand.

Hela programmet för kulturhelgen hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer