Man trängde sig in i kvinnas hem i Uppsala – boende flydde

Uppdaterad
Publicerad

När kvinnan ska gå in i sin bostad tränger sig en man in. Vad han ville är oklart, men han stannar tills polisen anländer och griper honom.

Händelsen inträffade strax efter halv tre under onsdagseftermiddagen i Uppsala. En kvinna lämnade sin bostad i Fålhagen för ett kort ärende och när hon är på väg in igen får hon sällskap av en för henne främmande man. Mannen, som är i 25-årsåldern, ger sig inte av så kvinnan lämnar bostaden och kontaktar polisen.

– Det är lite oklart vad han ville, men vi anländer kort därefter till platsen och finner honom ståendes i dörröppningen. Förhoppningsvis vet vi mera efter att vi har förhört honom, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg.

Kvinnan beskrivs som skärrad av händelsen, men ingen ska ha kommit till skada. Även gripandet ska ha varit odramatiskt och mannen är nu misstänkt för olaga intrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.