Den 30-åriga kvinnan blev antastad i stadsdelen Fålhagen i Uppsala. Foto: SVT

Kvinna sexuellt ofredad i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev på söndagskvällen antastad av en man i Fålhagen. Han tafsade på henne och ska sedan ha dragit ner byxorna och visat sitt kön.

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som en kvinna i 30-årsåldern blev antastad på Norrtäljegatan i Fålhagen.

– Gärningsmannen ska ha tafsat på den här kvinnan. Han hade någon mask på sig. I samband med att han tafsade ska han ha dragit ner sina byxor och visat sitt kön också, säger Daniel Winge som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Flera patruller skickades till platsen, men ingen gärningsman kunde gripas.

– Polispersonalen som var på plats i natt säkrade spår. Det hade ju snöat så man såg fotspår efter den misstänkte förövaren som man kunde följa en bit. Det ger ju lite mer information om riktning och så, säger Åsa Wallinder som är jourhavande förundersökningsledare.

”Tror det finns ett mörkertal”

En anmälan om sexuellt ofredande är upprättad.

– Om någon blir utsatt för den typen av brott ska man genast anmäla det polisen. Jag tror att det finns ett visst mörkertal, säger Åsa Wallinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.