Ladugård utanför Örsundsbro nedbrunnen

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård utanför Örsundbro står i full brand. Tio räddningsstyrkor har ryckt ut för att arbeta med branden, som riskerar att spridas.

Det är en 400 kvadratmeter stor ladugård i Nysätra väster om Örsundsbro i Enköpings kommun som brinner. Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan 9.30, och vid 10-tiden var tio styrkor på plats.

– Vi har kommit fram och det är en fullt utvecklad ladugårdsbrand. Vi har larmat på en hel del styrkor och de jobbar med att kontrollera så att inte finns några människor eller djur i byggnaden. Sen ska räddningsledaren lägga upp en taktik för om man ska låta det brinna ner eller om man ska släcka, sa Tommy Wållberg vid Räddningscentral Mitt vid 10-tiden.

Det fanns initialt en spridningsrisk till närmaste boningshus 30 meter från den brinnande ladugården.

Klockan 11.30 var räddningstjänsten kvar på platsen och hade beslutat att låta ladugården brinna ned. Man kommer att vara kvar omkring tre timmar för att se till att branden inte sprider sig. Man har inte fått några uppgifter om att några djur ska ha befunnit sig i ladugården.

Polisen rubricerar händelsen initialt som grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.