Läger för löpare på rull

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangerades ett läger med fokus på friidrotten racerunning i IFU Arena i Uppsala. Och lägret lockade ett 120-tal deltagare från 15 olika länder.

Startskottet går på en av banorna inne i IFU Arena i Uppsala. Löparbanorna fylls med så kallade racerunners och snabba steg. En av dem som springer fram längs banan med hjälp av sitt cykelliknande hjälpmedel är tioåriga Vanessa Berg.

– Det är jätteroligt. Man får uppleva en helt annan värld, säger hon.

15 olika länder

Racerunning är en friidrotts- och löpargren för dem som har svårt att  gå på grund av olika funktionsnedsättningar. Och under helgens läger i Uppsala finns ett 120-tal deltagare från 15 olika länder på plats för att träna, gå på kurs och umgås.

– Det känns fantastiskt roligt. Och vi valde Uppsala eftersom IFU Arena är så nybyggd och fin och så är det nära till Arlanda som gör att det är lätt att ta sig hit, säger arrangören Vicki Skure-Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.