Läkaren på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Läkare vägrade att samarbeta – anmäls av Akademiska

Publicerad

En läkare på Akademiska sjukhuset anmäls till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för kränkande beteende, feldosering och samarbetssvårigheter.

Det hela började under hösten 2015 när man upptäckte att läkaren hade bristande kunskaper samt att hen inte följde regler och rutiner. Men läkaren var inte villig att ta emot hjälp och fick en varning för att vara aggressiv och för att ha kränkt underläkare, enligt IVO-anmälan.

Vårdpersonal har under åren uppmärksammat flera incidenter där läkaren har gjort felbedömningar och utsatt patienter för vårdskada eller risk för allvarlig vårdskada. Exempel på detta är att läkaren har övermedicinerat patienter med antipsykotiska läkemedel och läkemedel för hjärtsjukdomar.

Läkaren har inte velat samarbeta kring problemen enligt anmälan. Akademiska sjukhuset har nu själva gjort en anmälan mot läkaren och en rättslig process om uppsägning pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.