Långa köer på E4 i riktning mot Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En olycka i höjd med Knivsta orsakade idag långa köer i riktning mot Uppsala.

Enligt Storstockholms räddningscentral var det inte aktuellt för dem att åka ut till olycksplatsen då sjukvården meddelat att de hanterade händelsen på egen hand.

Olyckan inträffade vid 13-tiden och på sjukvårdens larmcentral hade man då knapphändiga uppgifter om vad som hänt.

– Jag vet inte så mycket mer än att vi har en ambulans på plats och arbetar. Det är mycket köer och begränsad framkomlighet. Vi har inga uppgifter om skadeläget, ambulans är kvar på plats, säger Magnus som arbetar på sjukvårdens larmcentral vid 13-tiden.

Olyckan ska ha inträffat i höjd med trafikplats Brunnby, och enligt Trafikverket leddes trafiken på platsen om via av- och påfarter till E4.

En till sjukhus

Efter klockan 14 bekräftade sjukvårdens larmcentral att två fordon varit inblandade i olyckan, och att en person skadats.

– En person har åkt ambulans till Akademiska sjukhuset.

Enligt Uppsalapolisens händelsenotis var det en ambulans som upptäckte olyckan, som inträffat när en skåpbil kört in i en stillastående bil som tidigare under dagen drabbats av motorhaveri.

Efter olyckan var enbart ett körfält var öppet i norrgående riktning, enligt polisen, och det var halt på platsen.

Enligt Trafikverket var det uppklarat på platsen före 16-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.