Efter tumultet på Kungsgatan – offren svårt skadade

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som skadades i samband med bråket på Kungsgatan i går eftermiddag vårdas på sjukhus och uppges av polisen vara svårt skadade.

Det var på måndagseftermiddagen som polisen fick  in uppgifter om ett bråk på Kungsgatan i Uppsala. I samband med bråket ska en bil ha prejats. Enligt polisen ska två personer ha skadats och man inledde en förundersökning om försök till mord.

– Det ska ha blivit någon typ av bråk mellan två personer i samband med händelsen, sade Mats Länn, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till SVT Nyheter Uppsala.

Enligt ett vittne på platsen ska polisen ha spårat med hund, och även hittat ett föremål som tagits i beslag.

En personbil med plåtskador har bärgats från platsen.

Har hållit förhör

Under tisdagen har polisen hållit flera förhör, men vill komma i kontakt med fler personer som kan ha uppgifter om händelsen.

”Målsägarna är svårt skadade och vårdas på sjukhus för sina skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Vidare står det att polisen ”önskar komma i kontakt med personer som uppehöll sig intill eller passerade brottsplatsen på Kungsgatan mellan 15.00 och 15.30 den 2 september”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.