Rökutveckling på tåg i Märsta: ”Resenärer evakuerades från tåget”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under torsdagskvällen om en brand på ett tåg i Märsta. När räddningstjänsten kom till platsen evakuerades resenärer till ett annat tåg. Det ska ha rört sig om en mindre rökutveckling i en vagn och ingen ska vara skadad.

Larmet inkom till räddningstjänsten runt 20.20 tiden under torsdagskvällen. Det ska vara ett Arlanda express tåg som larmet om en brand kommer ifrån. Tåget står i nuläget stilla utanför Märsta.

– Det var en mindre rökutveckling i en av vagnarna, ingenting som behövde släckas, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten assisterade evakuering av tåget och ingen person ska vara skadad.

Även polisen var på plats.

– Vi skickade en patrull för att bistå räddningstjänsten men vi har ingen patrull kvar där. Jag har ingen information om vad som orsakat branden, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Större trafikförseningar mot kvällen

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Arlanda och Upplands Väsby framtills klockan 21:05. Det kan dock bli värre senare under kvällen.

– Tåget kommer att behöva förflyttas senare, och då kan det bli större förseningar. Men vi vet inte riktigt när det blir och hur det kommer att se ut, säger Sara Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.