Foto: Arkiv, SVT

Larm om skottlossning vid nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen larmades polisen till nattklubben Birger Jarl i Uppsala. Ordningsvakterna sade sig ha hört skottlossning.

Det var vid 23.30 som en ordningsvakt på nattklubben Birger Jarl ringde polisen efter att ha hört något som troddes vara skottlossning.

Polisen var där i en och en halv timme och sökte noggrant av området, men utan resultat.

– Vi kan inte hitta några tecken på att någon har skjutit. Vi hittade inga tomhylsor och ingen åverkan på någon fastighet eller så. Men man har ju hört det man har hört, det tvivlar vi inte på, säger vakthavande befäl Marcus Svensson på söndagsmorgonen.

Inget som styrker skottlossning

En anmälan om grovt vapenbrott är upprättad. Utredningen kommer inte att gå vidare under söndagen såvida inga nya uppgifter inkommer.

– Vi har just nu ingenting som styrker att det är en skottlossning. Vi har inget att gå på mer än en vag uppgift om att en person ska ha sprungit från platsen, säger Marcus Svensson.

Tidigare attacker

Nattklubben Birger Jarl har tidigare utsatts för två granatattacker varav den senaste i december förra året. I april i år hittades en misstänkt väska utanför klubben, som troddes vara en bomb. Men den visade sig innehålla en reseskrivmaskin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.