Foto: SVT

En person till sjukhus efter stort polispådrag i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter ett stort polispådrag i centrala Uppsala. Mannen skadades i samband med en stor polisinsats under torsdagseftermiddagen då mannen uppträtt hotfullt och utåtagerande gentemot sin omgivning. Polisen valde under insatsen att spärra av ett stort område kring den lägenhet som mannen befann sig i.

Insatsen påbörjades när polisen fick larm om en utåtagerande man vid Bäverns gränd i centrala Uppsala. Mannen hade uppträtt hotfullt gentemot sin omgivning – men främst sig själv.

Ett stort polispådrag svarade på larmet och man valde initialt att spärra av endast den aktuella gatan.

Stort område

Kort efter det utökades avspärrningarna till ett större område – flera kvarter – och ytterligare någon timme senare valde polisen än en gång att utvidga avspärrningarna. För tillfället går avspärrningarna från Islandsbron vid Fyrisån till Kungsgatan – en sträcka på flera hundra meter.

Flera av polispatrullerna på plats bar skyddsutrustning, och även ambulans svarande på larmet. Längs parallellgatorna till Bäverns gränd stod det under insatsen ordningsvakter för att hålla allmänheten borta.

– Vi har en insats där och har spärrat av längs med Bäverns gränd och Kungsängsgatan. Det rör sig om en lägenhet som är säkrad utifrån, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Avspärrningar

Avspärrningarna gjordes utifrån ett säkerhetsperspektiv, dock underströk polisen vid tillfället att mannen inte utgjorde något hot gentemot allmänheten. Vid tillfället leddes även trafik och busslinjer om förbi platsen.

Foto: SVT

Förd till sjukhus

En dialog initierades med mannen. Men vid 19-tiden beskrevs insatsen som över. Då bekräftade polisen att mannen förts till sjukhus med ambulans. Mannens skador beskrivs som allvarliga.

Polisen ska enligt dem själva under insatsen gång inte ha gjort några så kallade inbrytningsförsök i den lägenhet som mannen uppehöll sig i – i anslutning till att mannen skadade sig.

Det var inte heller några andra personer i den aktuella lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.