Lastbilen hamnade på sidan av vägen och påverkar trafiken i södergående riktning på E4 i höjd med Arlanda. Foto: Utryckning Uppsala

Lastbil välte på E4 – vägen stängdes av i södergående riktning

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte på E4 och hamnade i diket på fredagseftermiddagen. Vägen stängdes av i samband med bärgningsarbetet.

Räddningstjänsten larmades 18.45 till E4, i höjd med Arlanda flygplats. En lastbil hade av oklar anledning kört av vägen och låg på sidan i diket.

– Vi är på plats och det är även bärgare. Men bärgningsarbetet kommer nog pågå fram in på natten, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör Storstockholms räddningscentral.

All trafik på E4 i södergående riktning stängdes av vid platsen och trafiken leddes om vid Knivsta. Det finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada i samband med olyckan.

– Chauffören är förd till sjukhus och där kommer vi hålla ett förhör med honom om orsaken till olyckan, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.