Olyckan inträffade på väg 56 utanför Tärnsjö. Foto: Utryckning Uppsala

Omkom i trafikolycka – har identifierats av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man i sjuttioårsåldern omkom i en olycka på riksväg 56 utanför Tärnsjö. Ytterligare två personer ska ha förts till sjukhus.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på lördagen utanför Tärnsjö, nordväst om Uppsala. Enligt räddningstjänsten välte en lastbil med personbilar och hamnade i diket.

– Initialt trodde vi att fler fordon var inblandade i olyckan eftersom det låg bilar huller om buller. Men det visade sig vara från biltrailern, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt polisens initiala uppgifter gled lastbilen av vägen på grund av halkan och kolliderade med en minibuss.

– Det är mycket svår halka på platsen enligt rapport från polispatruller på plats säger Pär Olsson, RLC-befäl på polisregion Mitt.

En avliden

Enligt polisen klämdes en av förarna fast och avled på plats. Den avlidne är enligt polisen en man i sjuttioårsåldern, hemmahörande i Tyskland. Anhöriga ska ha underrättats.

Ytterligare två personer fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan men det är oklart vilka skador de har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.