Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lastbilen på olycksplatsen. Foto: Utryckning Uppsala

Lastbil riskerade glida ner i bergtäkt – med föraren kvar i hytten

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte intill en bergtäkt i Tensta norr om Uppsala på torsdagsförmiddagen. En person var kvar i förarhytten, samtidigt som lastbilen riskerade att glida nedför slänten, ned i vattnet.

Polis och räddningstjänst ryckte ut till Tensta ett par mil norr om Uppsala vid halv elva-tiden på torsdagsförmiddagen. Den välta lastbilen riskerade att glida ned i en vattensamling vid bergtäkten.

– Det lutar väldigt kraftigt, sa Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt tidigare.

Fast i en timme

En timme efter att larmet kom hade räddningstjänsten lyckats stabilisera lastbilen och få ut föraren, en man i 50-årsåldern, genom att skära upp lastbilens vindruta.

– Vi har fått ut en person ut lastbilen. Han var inte fastklämd och ska inte vara skadad, säger Ludvig Sääf vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt polisen fördes han ändå med ambulans till sjukhus eftersom han hade ont i ryggen.

Restvärdesledare vid räddningstjänsten har kontaktats för vidare bedömning av hur fordonet ska hanteras då det innehåller både diesel och hydraulolja.

Det är i nuläget inte känt hur olyckan gått till. Polisen har hört vittnen på platsen och händelsen rubriceras som vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.