Foto: SVT

Efter dödsolyckan – chauffören misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilschauffören som körde på en cyklist tidigare i veckan misstänks nu för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Det var på tisdagseftermiddagen som en cyklist blev påkörd av en lastbil i korsningen Kungsgatan-St Olofsgatan i Uppsala. Cyklisten, en kvinna i 25-årsåldern, avled efter olyckan.

Just nu är cykelolyckan rubricerad som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död vilket gör den person som körde lastbilen misstänkt för brott.

– Jag kan i nuläget inte ge några detaljer kring exakt hur olyckan gick till och vad som orsakade den, brottsrubriceringen kan därför också komma att ändras under utredningstiden, säger Jonas Eronen.

Polisen fortsätter med att förhöra både chauffören och vittnen till olyckan. Både lastbilen och cykeln har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Det här är ju en väldigt allvarlig olycka som måste utredas ordentligt för att allt ska blir rätt, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.