Man i lastmaskin rammade polisen och kronofogden – stoppades med pepparsprej och vapen

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för flera fall av grov skadegörelse och försök till grov misshandel efter att ha rammat polisens och kronofogdens fordon vid en utmätning i Tierp. Polisen fick pepparspreja mannen och dra vapen innan han slutade.

Det var vid fyratiden på fredagen som polisen hjälpte kronofogden med en utmätning i Tierp. När arbetet har satt igång dyker en man i 50-årsåldern upp och sätter sig i en lastmaskin.

Enligt polisen är han arg och rammar en bärgare som förmodligen är på platsen för att utmäta fordon.

Han fortsätter sedan med att ramma en polisbil och en bil från kronofogden.

Poliserna på plats pepparsprejade mannen i farten men det fick inte stopp på honom. Han stannade först efter att poliserna drog sina vapen. Ingen ska ha skadats allvarligt vid händelsen.

– Jag vet inte om någon satt i bilarna men det var inga direkta personskador. En kollega har gjort sig illa i samband med den här händelsen men ska inte ha behövt uppsöka sjukhusvård, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Det är oklart vilken koppling mannen har till utmätningen.

– Hans exakta roll i det hela har jag inte klart för mig. På något sätt har han ju med det här att göra, men om det är han som person eller hans företag det handlar om vet jag inte, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Mannen är nu anhållen misstänkt för tre fall av grov skadegörelse, sex fall av försök till grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.