Lista: Så har pandemin påverkat idrotten

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har tvingat idrotten att ställa om. I klippet sammanfattar Dag Söderberg, distriktsidrottschef på RF Sisu Uppland, tre effekter som virusutbrottet haft på det lokala föreningslivet.

Pandemin har inneburit att färre deltar i idrottsaktiviteter. Uppsala är däremot det län som klarat sig bäst i hela landet när det kommer till antalet deltagartillfällen under 2020. Regionen backade 6,3 procent jämfört med året innan. Riksgenomsnittet ligger på minus 10,6 procent om man tittar på 2020 kontra 2019.

– Hockeyn, ridsporten, simning och fotboll är exempel på sporter som klarat sig bra i Uppsala, säger Peter Eriksson, verksamhetscontroller på Riksidrottsförbundet.

Det är inte bara antalet deltagare som har minskat under pandemin. Dag Söderberg, distriktsidrottschef på RF Sisu Uppland, vittnar om ytterligare två konsekvenser som pandemin haft på idrotten.

Hör mer om det i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.