”Mad dog” sista match kanske inte slutet

Uppdaterad
Publicerad

I dag går Uppsalafightern Reza ”Mad dog” Madadi sinsista fight under UFC-galan i Globen. Eller? Nu tvekar han på om det verkligen är slutet.

Det var efter förlusten mot Joe Duffy tidigare i våras var Uppsalafightern Reza ”Mad dog” Madadi tog beslutet: nästa fight skulle bli hans sista. Han hoppades också få avsluta i Sverige och när möjligheten dök upp i och med den stundande MMA-galan i Globen i dag trodde de flesta att karriären nu skulle få ett slut.

– Jag var så besviken efter senaste matchen och kände att jag skiter i det här. Men nu när det kryper närmare så vet jag inte hur jag ska klara att vara utan sporten, säger han till viasat.

Ställs mot brasilianare

Och tvivlet kvarstår.

– Vi får se om det blir sista fighten. Just nu har jag svårt att bestämma mig. Jag tog den här matchen med väldigt kort varsel och har allt att förlora. Men jag kunde inte missa chansen, säger han.

Reza ”Mad dog” Madadi Ställs mot brasilianaren Joaquim Silva med matchstart cirka 17.00.

– Jag vet väldigt lite om honom. Han ser bra ut på pappret men det brukar jag inte bry mig om när väl matchen börjar, säger han.

Huvudnumret för kvällens gala i Globen är matchen mellan svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Glover Teixeira.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.