Idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (MP) presenterar förslaget.

Så blir nya Studenternas IP

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen av studenternas bantas från 1,2 miljarder kronor till 560 miljoner. Det berättade kommunalrådet Rikard Malmström (MP) på en pressträff i dag.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner. Idrotts- och fritidsnämndens ordförande tillika kommunalrådet Rickard Malmström (MP) meddelade att Studenternas IP kommer att byggas om. Det blir en fotbollsarena med plats för omkring 10 000 åskådare. Bygget startas 2017 och ska vara klart 2020. Nytt är att arenan kommer att byggas i två etapper, därmed så skrotas förslaget på en övergångsarena på Löten som var tanken från början. Det innebär att Sirius fotboll kommer att få spela delvis på annan ort när exempelvis det nya gräset ska läggas.

– Den här arenan kommer andra att vända blickarna mot för att inspieras, det är jag otroligt nöjd med, säger Rickard Malmström (MP).

Idrotter får flytta

Förslaget innebär att friidrotten flyttar till Gränby och att arenan i Österängen utvecklas till matcharena för amerikansk fotboll. Friidrottens arena blir först ut att stå färdig, målet är att den blir klar under 2017. När friidrotten flyttat till Gränby, kan bygget av den nya fotbollsarenan starta. På Studenternas gjuts nya isbanor i betong för bättre hållbarhet. Vintertid ska allmänheten, precis som nu, kunna åka skridskor på banorna, och sommartid ska de kunna förvandlas till ett sport- och lekområde.

Bandyhall utreds vidare

I det förslag som presenterades i dag framkom att frågan om en bandyhall ska fortsätta utredas. I kostnadsberäkningarna finns en bandyhall inkluderad, men kommunalrådet Rickard Malmström säger att totalkostnaderna kan komma att justeras när frågan om bandyhallen har utretts färdigt.

Förslaget ska behandlas i kommunstyrelsen den 14 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer