Foto: TT/SVT

Man åtalas för att ha skickat ”dickpics” till Stina Wollter

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha skickat bilder på sin penis – så kallade ”dickpics” – och kränkande kommentarer till Uppsalakonstnären Stina Wollter. Mannen har erkänt gärningarna.

I mars 2018 polisanmälde konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollter att hon på sociala medier mottagit oönskade bilder på en erigerad penis samt kränkande kommentarer. Avsändaren, som visade sig vara en man i 20-årsåldern, var för henne okänd.

Den misstänkte mannen åtalas nu, snart två år efter händelsen, för sexuellt ofredande. Under utredningen har han erkänt brott och i polisförhör säger hans sig veta att han gjort fel, men kan inte svara på varför han skickade ”dickpics” till just Stina Wollter.

Bilder sparade

Bland bevisningen finns skärmdumpar på konversationen, där Stina Wollter bland annat berättar att hon har polisanmält mannen.

I polisförhör berättar konstnären att hon blev otroligt illa berörd av de två bilderna hon fick skickade till sig, och att hon liknar det med att utsättas för en blottare då hon inte har någon chans att freda sig.

SVT Nyheter har försökt nå Stina Wollter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.