Man åtalas misstänkt för knivmord vid skola

Publicerad

Åklagare valde i dag att åtala den 20-åring som suttit misstänkt för inblandning i det knivbråk på Kvarngärdesskolan i augusti. Mannen åtalas för mord och pekas ut av flera vittnen.

– Vi har flera vittnesuppgifter från personer som befann sig på platsen när mordet ägde rum. Två vittnen pekar ut honom som gärningsman och vi har ytterligare ett vittne som berättat om händelsen på ett sätt som gör att det är uteslutit att det skulle vara någon annan än den åtalade.

Det säger åklagare Anne Sjöblom som är den som väckt åtal mot mannen.

I mitten av augusti avled en 17-årig pojke efter ett bråk vid Kvarngäresskolan i Uppsala. Två personer greps senare, misstänkta för inblandning i mordet. Den ena av dem har sen dess friats från alla brottsmisstankar och den andra är den man som nu åtalas för mord.

Hävdar att han inte varit där

– Jag påstår att han med kniv huggit pojken två gånger i bröstkorgen och ett av huggen var dödande. Vi har inte hittat kniven, men tycker att bevisningen är stark nog eftersom flera personer pekar ut honom, säger Anne Sjöblom.

Hur ställer han sig till anklagelsen?

– Hans inställning är att han inte varit på platsen överhuvudtaget.

20-åringens försvarare, Leif Ericksson kommenterar åtalet såhär:

– Han förnekar brott. Det finns många konstigheter i ärendet. Många olika uppgifter som göra att det är svårt att få fram händelseförloppet. Motstridiga uppgifter om både vad som hände och hur det gått till. Min klient förnekar varje inblandning i det här, säger Leif Ericksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer