Man åtalas för flera överfall på kvinnor i Uppsala

Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha givit sig på flera kvinnor i Uppsala och ofredat dem sexuellt.

Händelserna inträffade i början av april i år: Natten till den 2 april misstänks mannen ha sparkat och slagit en kvinna och dessutom tafsat på henne och förolämpat henne med okvädningsord med sexuell innebörd.

Några dygn senare, den 5 april, ska han först ha ofredat en kvinna inne på en restaurang och därefter våldtagit en annan kvinna på Bredgränd i centrala Uppsala.

Åtalad för fler överfall

Mannen greps under sommaren och åtalades häromdagen, något som UNT var först med att berätta om. I mitten av augusti häktades mannen i väntan på rättegången, som ska hållas om två veckor.

Han var sedan tidigare åtalad för två liknande överfall på kvinnor, ofredanden som han misstänks ha begått i februari månad.

Den åtalade mannen nekar i polisförhör till samtliga överfall. Bland bevisningen finns bland annat vittnen och övervakningsfilm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.