En man omkom i en arbetsplatsolycka på Stora Enso i Skutskär under fredagen. Foto: TT

Man död efter arbetsplatsolycka i Skutskär

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen inträffade en arbetsplatsolycka i Skutskär i Älvkarleby kommun. En man i 65-årsåldern föll från en lastbil. Trots livräddande åtgärder avled mannen.

Olyckan inträffade på Stora Enso Skutskärs Bruk, omkring klockan 10.30 på fredagen.

– En man befann sig uppe på en lastbil och utförde någon form av arbete. Han ska ha fallit från lastbilen, och senare avlidit, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Hittades medvetslös

Mannen hittades medvetslös intill sin lastbil som skulle hämta tallolja. Trots livräddande åtgärder av först medarbetare på företaget, och senare ambulanspersonal, så gick mannens liv inte att rädda. Det uppger Stora Enso Skutskärs Bruk i ett pressmeddelande. I övrigt hänvisar företaget till polisen.

Mannens anhöriga är underrättade. Polisen har inlett en utredning om arbetsplatsolyckan, och rubricerar tillsvidare händelsen som vållande till annans död.

– Vi vet i nuläget inte vad som har orsakat dödsfallet, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.