Åtalad man frias från mordförsök i Tierp

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare åtalats misstänkt för att ha försökt knivhugga en person till döds i Tierp, har frikänts.

Händelsen inträffade i Söderfors i Tierps kommun i mitten av april i år, då en man i 40-årsåldern flertalet gånger ska ha knivhuggit en man i 50-årsåldern. Kort därefter greps den då misstänkte gärningsmannen för misstanke om mordförsök.

40-åringen åtalades senare vid Uppsala tingsrätt misstänkt för försök till mord, men har nu frikänts från anklagelserna.

Flera vittnar om händelsen

Under rättegången har ett flertal vittnen hörts. Å ena sidan finns de som säger sig bland annat ha sett den nu friade mannens bil på platsen vid händelsen, men ingen av dem har fullt ut kunnat identifiera honom. Å andra sidan finns de som vittnar om att den friade mannen befann sig på en annan plats då knivskärningen ägde rum.

I domslutet står det att den sammanvägda bedömningen av bevismaterialet medför att det inte är ställt utom rimligt tvivel att den åtalade ska ha begått brottet, och att han därför ska frikännas.

Den åtalade mannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer