Polisens tekniker undersöker Birger Jarl efter attacken den 2 december 2015. Foto: SVT

Man greps för Birger Jarl-attack – men släpptes

Uppdaterad
Publicerad

För snart ett år sedan detonerade en handgranat inne i Birger Jarl. Nu har en man i 20-årsåldern gripits men släppts efter förhör.

Det var den 2 december 2015 som polis larmades till nattklubben Birger jarl i Uppsala efter att en handgranat detonerat inne i lokalerna. Polisen spärrade då av platsen och gjorde omfattande tekniska undersökningar. Sedan dess har man inte sagt sig ha någon misstänkt för sprängningen. Tills nu.

Läs mer: Så såg det ut i december 2015

Granatattacken mot Birger Jarl

– Det har varit sekretess på det här men nu kan vi gå ut med att en man greps och anhölls en kort tid den 1 november. Det gick aldrig till häktning men misstankarna mot honom kvarstår, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson.

Mannen, som ska vara i 20-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare och nekar till brott.

– Utredningen går ju vidare nu, säger Christer Nordström.

Attackerad förr

Läs mer: Skärpta straff för granatattack

Det här fallet är heller inte den första attacken mot Birger Jarl. En månad före decemberattacken skärpte hovrätten straffen för en man och en kvinna som dömts för en liknande attack i maj 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattacken mot Birger Jarl

Mer i ämnet