Man gripen misstänkt för misshandel alternativt ofredande mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden på måndagen greps en man misstänkt för misshandel alternativt ofredande mot barn i Eriksberg. Det är andra gången på kort tid som barn misstänks ha blivit utsatta för brott i området.

Det var klockan nio under måndagsförmiddagen som polisen larmades till Eriksberg efter att en man ska ha ofredat ett barn. En polispatrull kom till platsen och barnet lämnade ett signalement på den misstänkte. Klockan 13 kunde polisen gripa en man i närliggande Norby, misstänkt för misshandel alternativt ofredande mot barn.

På sin hemsida skriver polisen att dagens händelse liknar den som skedde i Eriksberg för mindre än en vecka sedan, när två barn ska ha blivit attackerade i ett soprum av en okänd man. Polisen utesluter inte att det handlar om samma gärningsman.

I övrigt är polisen förtegen om dagens händelse.

– Vi ligger precis i början av utredningen. Det är barn inblandade och vi behöver vara försiktiga, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.