Man hotade personal från Kronofogden med basebollträ

Publicerad

Tre personer från Kronofogdemyndigheten skulle mäta ut en bil på en adress i Enköping kommun. Men ägaren ilsknade till och hotade dem med ett basebollträ. Nu har han åtalats.

Det var en dag i mars i år som tjänstemännen från Kronofogden besökte mannen i hans hem. I samband med det ska han ha kommit ut med ett basebollträ i handen. Tjänstemännen – och en låssmed som de anlitat – tvingades ta skydd bakom några bilar. Då ska mannen ha gått och slagit med basebollträt på rutan till en av bilarna.

En polispatrull anlände senare till platsen och när polismännen skulle gripa den hotfulla mannen så ska han också ha gjort våldsamt motstånd.

Mannen förnekar brott. Två personer som blev vittnen till händelsen med poliserna ska berätta om vad de såg vid en kommande rättegång. Basebollträt togs i beslag av polisen på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.