Man hittad död i Fjällnora – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats avliden i skogen utanför Fjällnora i Uppsala. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.

– Det är flera saker som pekar på det, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det var i torsdags förra veckan som kroppen hittades av en privatperson, uppger polisen. Sedan dess har en omfattande teknisk undersökning skett på platsen och kroppen har undersökts av rättsläkare.

– Vi har velat identifiera personen först och underrätta anhöriga. Det tog flera dagar att identifiera den här personen. Och sedan är det olika utredningsåtgärder som vi ville försöka hinna med, säger Daniel Wikdahl.

Var anmäld saknad

Wikdahl uppger att mannen är hemmahörande i Uppsala och har varit anmäld saknad sedan tidigare. Han vill dock inte kommentera om mannen var känd av polisen sedan tidigare.

Kroppen hittades i ett skogsområde av en privatperson som ägnade sig åt friluftsliv.

– Vi vet inte hur länge han har legat där, säger Wikdahl.

Finns det någon misstänkt person?

– Det kan jag inte svara på.

Dödsorsaken tyder på mord

Polisen meddelar att dödsorsaken har kunnat fastställas, men vill inte kommentera den närmre. Det pågår nu en pågående förundersökning om mord.

– Det är flera saker som pekar på att det handlar om mord. Jag kan inte gå in på allting men en utav de sakerna är själva dösorsaken, säger Daniel Wikdahl.

Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer