Man i 60-årsåldern nedslagen inne på köpcentret i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Flera vittnen ska ha sett när en man i 60-årsåldern blev slagen till marken i Gottsunda centrum på onsdagsmorgonen. Polisen har kunnat gripa en man i närområdet, som nu är anhållen.

– En man i 35-årsåldern ska ha slagit en man i 60-årsåldern flera gånger så att han föll ner på marken och sen ska mannen ha fortsatt sparka på honom, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Polisen kallades till Gottsunda centrum under onsdagsmorgonen när vittnen larmade om misshandeln.

– Någon ska ha försökt gå emellan och försökt avbryta det hela. Sen avvek mannen i 35-årsåldern men vi hittade på honom i närområdet, säger Tobias Ahlén.

Mannen kunde gripas och är misstänkt för grov misshandel och ska höras under dagen. Skadeläget för mannen i 60-årsåldern är oklart enligt polisen.

Senare under onsdagen meddelade polisen att den gripne mannen är anhållen. Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.