Man knivhuggen i Uppsala – utreds som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En knivskadad man kom in till akuten vid Akademiska sjukhuset i Uppsala på torsdagskvällen, och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Det var sjukvårdens larmcentral som kontaktade polisen om att en man som blivit knivhuggen var på väg in till akuten i Uppsala.

Mannen är i 30-årsåldern, och polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin rapporterade strax efter 22-tiden att mannen opererades. Det är inte känt hur allvarliga skadorna är.

Stenkastning mot patrull

Polisen spärrade också av en plats vid en mataffär på Heidenstams torg i Uppsala, där de trodde att knivskärningen ska ha skett.

I samband med utredningen utsattes en patrull för stenkastning, in angränsande stadsdelen Gränby. En anmälan upprättades om sabotage mot blåljusverksamhet, men ingen misstänkt var gripen på torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.