En man i 20-årsåldern knivskars i halsen utanför sin bostad under natten till onsdag. Foto: SVT

Man knivskuren i halsen utanför sin bostad

Uppdaterad
Publicerad

Händelsen inträffade utanför en bostad i Österbybruk. Mannen i 20-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans och polisen efterlyser nu tips och vittnesuppgifter från allmänheten.

Polisen larmades till Österbybruk vid halv ett under natten till onsdag då en man i 20-årsåldern blev knivskuren i halsen. På platsen fanns även en bekant till den knivskurne mannen som kunde larma polis och räddningstjänst.

– Den skadade mannen var dock fortfarande talbar och vid medvetande, så vi kunde även ha telefonkontakt med honom, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

I nuläget kan polisen inte gå in på huruvida den knivskadade mannen kände gärningsmannen. En anmälan om försök till mord har upprättats och polisen uppmanar nu allmänheten att komma med eventuella tips och vittnesuppgifter som kan hjälpa dem i utredningen.

Efter lunchtid på onsdagen hade polisen ingen frihetsberövad misstänkt för mordförsöket.

– Men vi jobbar på det och utreder olika möjligheter, säger Stina Hård af Segerstad, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.