– Han är inte livshotande skadad, men har fått tänderna utslagna, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl. Kartan visar var nattens båda grova våldsdåd inträffade. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Man misshandlad i Uppsala – polisen utreder samband med knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter att han utsatts för en misshandel av flera gärningsmän i Uppsala. Enligt uppgifter till polisen ska 10-15 personer jagat efter och misshandlat mannen, skriver polisen på sin hemsida.

Strax före klockan 01 fick polisen samtal om ett slagsmål i centrala Uppsala. Offret uppges ha svimmat av, men ska ha varit vaken och talbar när polis anlände till platsen.

Mannen, som bland annat ska ha misshandlats med någon form av tillhygge, är förd till sjukhus.

– Han är inte livshotande skadad, men har fått tänderna utslagna, säger Daniel Wikdahl som är polisens presstalesperson.

Ytterligare två utsatta

Ytterligare två personer som passerade platsen utsattes för misshandel. Ingen av dessa behövde enligt polisen föras till sjukhus.

– Det verkar inte som att de har något med de andra inblandade att göra. Det är en man i 40-årsåldern och en man i 70-årsåldern, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till SVT.

Polisen larmades av andra personer än de som misshandlades.

Ännu ingen gripen

En förundersökning gällande grov misshandel har inletts och polisen har hållit förhör. Det finns en del vittnesiakttagelser.

Tidigt på lördagsmorgonen var ingen person gripen eller misstänkt för brottet.

Polisen tittar även på om det finns något samband med knivskärningen som också skedde i stadens centrum under natten.

– Det finns vissa likartade omständigheter. Båda målsägande är i 20-årsåldern och ska ha blivit attackerade av flera gärningsmän, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.