Uppsala Tingsrätt, arkivbild. Foto: SVT Uppsala

Man döms – slog sin höggravida sambo i magen

Uppdaterad
Publicerad

En Uppsalabo i 30-årsåldern döms till fängelse i 1 år och 4 månader för grov kvinnofridskränkning. Mannen misshandlade bland annat sin sambo samtidigt som hon var höggravid med deras gemensamma son, men även vid ett flertalet andra tillfällen.

Mannen är sedan tidigare dömd för olaga hot mot kvinnan vid flera tillfällen under tiden kring födelsen av deras gemensamma barn. Han har även brutit mot ett kontaktförbud som upprättades sommaren 2019, bland annat för att komma i kontakt med barnet.

Slaget som riktades mot kvinnan under graviditeten orsakade blåmärken. Kvinnan skadades även nära sitt ena ögat efter att mannen kastat ett glas, varpå glassplitter stänkte upp i hennes ansikte. Kvinnan har uppgett att hon upplevde det som att mannen kastat glaset för att skada henne.

I domen framkommer det att mannen nekar till alla brott, förutom den punkt som rör att han brutit mot kontaktförbudet.

Mannen döms, förutom till fängelse, också till att betala kvinnan drygt 95 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.