Foto: SVT

Region Uppsala bygger beredskapslager efter materielbristen

Uppdaterad
Publicerad

Efter problemen med uteblivna leveranser av sjukvårdsmateriel kommer Region Uppsala att bygga upp ett beredskapslager. Lagret ska innehålla tillräcklig utrustning för att förhindra att en liknande situation uppstår, skriver Region Uppsala i ett pressmeddelande.

Beredskapslagret är ett led i att skapa en mer robust hälso- sjukvård, enligt regionstyrelsens ordförande Erik Weiman (M). Förutsättningen är att lagret kan inrymmas i befintliga lokaler.

– Det kommer inte att ske imorgon, men så snart det låter dig göras. Vi kommer även att vända oss till andra leverantörer än Apotekstjänst, säger Erik Weiman.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Kommer Apotekstjänst vara en av leverantörerna?

– Vi har ett avtal med dem.

Varför har ni inte gjort detta tidigare, det har ju varit problem förut när ni bytt leverantör?

– Det är en unik händelse och många blev tagna på sängen. Det är leveransflödena som är problemet och vi har inte haft den här typ av problem tidigare, säger Erik Weiman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet