Foto: SVT/Arkivbild

Missing People söker misstänkt mordoffer i vattendrag

Uppdaterad
Publicerad

I snart en månad har mannen i 75-årsåldern varit försvunnen och polisen misstänker att han blivit mördad. Polisen avslutade sin sökinsats efter en vecka, men Missing People har letat oförtrutet tills nu.

– Vi har sökt av vattendrag och bäckar, säger verksamhetsledaren Lukas Annersten.

Det började som ett försvinnande i Vittinge i Heby kommun och övergick sedan till att bli en mordutredning. Två personer, en man och en kvinna, anhölls men släpptes med misstankarna kvarstående.

När polisen bedömde att mannen inte längre kunde hittas vid liv avslutade man sökinsatsen, men Missing People har fortsatt.

Försvunnen man i Heby

– Vi var ute senast i lördags. Han är inte hittad, men vi har kunnat utesluta områden som vi har varit intresserade av. Jag önskar att vi hade hittat föremål vid det här laget, men det har vi tyvärr inte, säger Lukas Annersten.

Polisen förtegen

Sökinsatsen har fokuserats till området där mannen bil stod parkerad.

– Vi har haft ledstångssök i helgen, där vi går längs vattendrag och stigar då det är där försvunna personer oftast hittas.

Då den senaste sökinsatsen inte lockade många frivilliga sätts nu letandet på paus – för att återupptas i september.

– Polisen, som är väldigt förtegen, har sagt år oss att fortsätta söka, men man täcker så liten yta när man är få. Då är det bättre att omgruppera till en större insats om några veckor.

SVT Nyheter Uppsala har sökt åklagaren som leder förundersökningen men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Heby

Mer i ämnet