Misstänkt biltjuv skjuten till döds – attackerade polis Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkt biltjuv skjuten till döds – attackerade polis

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen kallades polisen till Gränbystaden i Uppsala där en man försökt att stjäla en bil. När polis ingrep gick gärningsmannen till attack med ett vasst föremål mot en av poliserna och sköts av den andra polisen på plats. Gärningsmannen bekräftades senare avliden.

– Klockan 19.28 är det en person som har försökt tillskansa sig en bil från en för honom okänd person. I samband med det här har den här gärningsmannen gjort utfall mot polis med ett vasst föremål och skadat en polis i ena axeln. Då avlossade en annan polis sitt tjänstevapen mot den misstänkte gärningsmannen, säger polisens inre befäl Linda Winge.

Polis och gärningsman till sjukhus

– Ambulanser har tillkallats till platsen. Både polis och gärningsman har förts till sjukhus. Den misstänkte gärningsmännen var inte kontaktbar när han fördes från platsen, säger Linda Winge.

Senare under kvällen bekräftade polisen att gärningsmannen som blivit skjuten avlidit av sina skador. Den skadade polisen hade då fått lämna sjukhuset.

Polisen har inlett en utredning om våld mot tjänsteman och kommer även att inleda en utredning angående att polismannen avlossat sitt tjänstevapen.

Sent på lördagskvällen var den avlidne mannens identitet ännu inte fastställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.