Foto: Bildbyrån

Misstänkt föremål vid ishall var ofarlig väska

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte ut till ishallen i Gränby med anledning av att ett misstänkt föremål påträffats utanför. Nationella bombskyddet kopplades in, men föremålet visade sig vara en ofarlig väska.

En parkeringsplats intill ishallen spärrades av medan polisen arbetade vidare med att ta reda på vad som hänt. Det aktuella föremålet, en väska, fanns på parkeringen och inte i någon bil.

– Vi har haft kontakt med nationella bombskyddet, men jag vet inte om vi får hjälp via distans eller om de skickar personal, sa Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisen, initialt.

Inledningsvis utreddes det hela som en misstänkt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Men sedan väskan kontrollerats så visade det sig att den var ofarlig.

Bilar på parkeringen

I Gränby ishall pågick under onsdagskvällen en match i hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Tingsryd.

– Matchen får fortsätta, vi bedömer det inte som någon fara för åskådarna på plats. Däremot kan det bli problem att få ut sina bilar från den avspärrade parkeringen, sa Hamnqvist då.

Nu har väskan återgått till sin ägare och polisen har hävt avspärrningen och avslutat ärendet. Matchen vann Tingsryd till slut med 3-2 efter mål på övertid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.