Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen efter nattens dödsskjutning: ”Tar höjd för att det kan bli hämndaktioner” Foto: Christoffer Urborn

Kvinna i 60-årsåldern skjuten till döds i Uppsala – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern har skjutits till döds i Gränbyområdet i Uppsala under natten mot torsdag. Två personer har anhållits i mordutredningen. Enligt källor till SVT är kvinnan mamma till en person som kan kopplas till den gängkriminella miljön.

Det var vid 01-tiden under natten mot torsdag som polisen larmades till en adress i Gränbyområdet. Senare kunde polisen bekräfta att en kvinna i 60-årsåldern skjutits till döds. Anhöriga är underrättade.

Adress kopplad till kriminell miljö

Källor till SVT berättar att adressen där kvinnan hittades skjuten kan kopplas till en person i den kriminella miljön.

Våldsvåg i Uppsala

Enligt uppgifter till SVT är även kvinnan mamma till en person som kopplas till det gängkriminella nätverket Foxtrot. Även han ska vara skriven på adressen. Flera källor uppger att det nyligen skett en intern splittring inom nätverket.

Risk för hämndaktioner

Polisen bekräftar att kvinnan har skjutits till döds och att man har gripit två personer i mordutredningen men att det är ännu oklart vad de haft för roll i det hela. Under torsdagskvällen anhölls de av åklagare i väntan på möjlig häktningsförhandling.

– Två män är anhållna och brottsrubriceringen är mord, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Hur bedömer ni risken för hämndaktioner?

– Vi är oerhört vaksamma för vad som nu kan ske. Vi har sedan tidigare en pågående gängkonflikt i Uppsala och när det här sker tittar vi självklart om det här har med det att göra, säger Jonas Eronen.

– Vi använder alla resurser vi har.

”Inget liknande har hänt”

En boende i området uppger att hen pratade med polisen under torsdagsmorgonen.

– Inget liknande har hänt här förut men jag misstänkte att det var nåt grovt med allt pådrag, säger personen som vill vara anonym

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna i 60-årsåldern har skjutits till döds i Gränbyområdet i Uppsala under natten mot torsdag. Foto: Christoffer Urborn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet