Polisen söker i sopkorgar och soppåsar i området. Foto: SVT

Misstänkt mord i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död på Studentvägen i Uppsala. Polisen misstänker att han har blivit mördad.

Larmet inkom till polisen klockan kvart över sex på tisdagsmorgonen, en privatperson hade då hittat mannen som inte var kontaktbar. Ambulans larmades till platsen, och mannen fördes till Akademiska sjukhuset.

– Där konstaterades han avliden. Han har yttre skador som gör att vi misstänker att han utsatts för ett brott, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Misstänkt mord i studentområde

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

LÄS MER: Studenten: ”Jag har vänner jag inte fått tag på”

Saknade id-handlingar

Mannen hade inga id-handlingar på sig och polisen genomförde en omfattande undersökning i området. Vid 10.30 uppgav polisens presstalesperson, Christer Nordström att man fortfarande inte lyckats identifiera mannen.

– Det är ett tjugotal utredare som arbetar just nu, de har hört flera personer och säkrat en del spår. Men det är fortfarande oklart om fyndplatsen är mordplatsen.

Tekniker har kontrollerat sopkorgar, letar ni efter ett mordvapen?

– Det sker rutinmässigt, det kan vara så att det är något som är kastats som är av intresse för utredningen, säger Christer Nordström.

Kan ha hört rop

Dörrknackning i området är ett omfattande arbete eftersom det rör sig om ett studentområde med både korridorer och lägenheter. Men enligt polisen har man under morgonen redan hunnit prata med många boende i området.

– Det finns en uppgift om att ett vittne ska ha hört ett ljud tidigt under morgonen. Vid halv sextiden på morgonen ska man ha hört någon som har ropat något, men det är fortfarande lite oklart och vi arbetar vidare med det.

Polisen vädjar till allmänheten om tips och iaktagelser.

– Har man hört eller sett något kan man höra av sig till 114 14, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

LÄS MER: Området – ett av de studenttätaste

En av de boende i området är studenten Filip Hjälm Wallborg som under morgonen blev väckt av polisen.

– De ringde på och berättade att det skett ett grovt våldsbrott och frågade om jag hade sett något.

Hade du sett något?

– Nej, jag kom hem vid klockan nio igår, då var det lugnt i området och sen gick jag och lade mig.

Stina Bladin bor på Studentvägen i huset precis framför där kroppen hittades. Hon säger att hon inte hört något konstigt varken under gårdagen eller under morgonen.

– Min bror bor bara några hus längre bort och det var rätt så jobbigt innan jag fick tag på honom. Nu ska jag ringa till mina föräldrar och berätta att vi är okej, säger hon.

Avspärrning hävd

Strax före klockan 11 hävde polisen avspärrningen och den tekniska undersökningen avslutades. Enligt vittnen på plats ska det finns blodspår i gräset på fyndplatsen. Polisens tekniker bekräftar att man gjort fynd på platsen, men vill inte gå in närmare på vad man hittat.

– Vi har gjort fynd som vi tror kan hjälpa till i utredningen, säger polisens tekniker Nils Myhr.

Teknisk undersökning

Avspärrningen utökades strax efter halv nio för att ge plats för polisens tekniker. Teknikerna bar vita overaller sökte igenom det avspärrade området.

– Vad jag kan se är teknikerna intresserade av sophuset på området, det arbetar i och runt huset just nu, berättade SVTs reporter på plats Lotta Sandhammar.

Poliser gick även igenom sopkorgar och plastpåsar i området.

– Vi letar efter sådant som man inte förväntas hitta efter valborgsfirande, säger polisen Joakim Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet