Mannen misstänks för fem sexuella ofredanden i Ekeby och Flogsta. Foto: Google maps

Misstänkt serieblottare gripen i Uppsala – onanerade framför kvinna

Publicerad

På tisdagsmorgonen larmades polis till Flogsta i Uppsala där en man ska ha blottat sig för en kvinna. Med hjälp av uppgifter från anmälaren lyckas polisen gripa en man, som nu är misstänkt för en rad liknande ofredanden.

Mannen ska både ha blottat sig och onanerat framför en kvinna i närheten av en förskola i Flogsta vid 9.30-tiden på tisdagsmorgonen.

– Inget barn på förskolan ska ha sett det här, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Mannen, som är i 65-årsåldern, misstänks ligga bakom totalt fem sexuella ofredanden av liknande karaktär. En händelse ska ha inträffat tidigare i morse, medan ytterligare två händelser skett i Flogsta och Ekeby-området tidigare i år och, och en inträffade förra året.

– Han hörs under dagen mot tre liknande händelser i Flogsta-Ekeby området. Han söker upp ensamma kvinnor och blottar sig eller beter sig på olika sätt med brallorna nere, säger Jonas Eronen.

Under gårdagen framkom att flera kvinnor utsatts för ofredanden i Stadsskogen i Uppsala. Enligt Jonas Eronen är mannen inte misstänkt för dessa brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.