Vid 05-tiden på måndagsmorgonen ska en man ha våldtagit en kvinna vid Helga trefaldighets kyrka i Uppsala. Foto: Google maps/SVT

Man ska ha våldtagit kvinna vid kyrka i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Vid 05-tiden på måndagsmorgonen ska en man ha våldtagit en kvinna vid Helga trefaldighets kyrka i Uppsala. Mannen greps kort efter händelsen och sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt.

Enligt polisen var det kvinnan som anmälde att en person ska ha våldtagit henne. Den misstänkte gärningsmannen förhördes av polis under måndagen. Han anhölls senare av åklagare misstänkt för våldtäkt.

– Han är misstänkt på sannolika skäl. Det har med konkreta omständigheter att göra och att vi tror att vi har anhållit rätt person, säger Mia Sjöstedt, assistentåklagare vid Uppsala åklagarkammare.

Enligt åklagaren ser det för tillfället inte ut som att kvinnan och mannen, som båda ska vara över 20 år gamla, är bekanta med varandra.

– Men det är något vi fortsätter att utreda, säger Mia Sjöstedt.

Kan händelsen eventuellt kopplas till de överfall som nyligen har inträffat i Uppsala?

– Självklart tittar vi på kopplingar, men det är för tidigt att svara på i nuläget, säger Mia Sjöstedt.

Under tisdagen ska kvinnan att förhöras och även ytterligare förhör med den misstänkte mannen kommer att hållas. Det ska också utredas om det finns eventuella vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.